Potreboval sem novo platno za tende, na terasi svoje kavarne

Potreboval sem novo platno za tende, na terasi svoje kavarne

V svojem življenju sem naredil eno veliko prelomnico, ko sem odprl svojo lastno kavarno, to je bila vedno moja želja. Uredil sem jo po svoje, ker sem se zavedal, da je terasa glavni del. Platno za tende in vso opremo zunaj sem izbiral precej skrbno, ker sem se zavedal, kako pomembne so barve in sam material miz in stolov. 

Bil sem presrečen, to je bila moja kavarna, v njej sem preživljala cele dneve, nikoli se mi ni mudilo domov, saj sem živel sam. Ko je minilo nekaj let, pa sem spet začutil potrebo po spremembi, tako kot se spreminjamo ljudje, tako se spreminjajo naši okusi. Prvo kar sem opazil je bilo, da potrebujem novo platno za tende, ker je to malo zbledelo in dobil sem željo po novi barvi.

Tako sem šel v trgovino, kjer sem prvič kupil platno za tende, da bi si izbral novo barvo. V tej trgovini so res imeli zelo pestro izbiro in tako sem lahko izbiral med mnogimi barvami in vzorci. Izbral sem čisto drugačno platno za tende, prej sem imel bolj umirjene barve, sedaj pa sem dodal malo bolj žive, zdelo se mi je prav. Kajti ljudje imajo dovolj umirjenih barv, ker se dobro zavedam, kako barve vplivajo na človeka, sem izbral pozitivne, energijske barve, ki človeku dajejo občutek topline, sreče. 

Ko so mi zamenjali platno za tende, je moja kavarna dobila čisto drugačni stil, kot da bi prenovil celotno kavarno. Tudi stranke so bile vesele nove tende, predvsem pa sem bil vesel, da so opazile moje delo.

Moja kavarna jedel mene, z njo živim in daje mi občutek sreče, nikoli nisem pomislil, da ne bi več imel kavarne, prej sem razmišljal, kaj vse bom še naredil, da bo moja kavarna vsako leto lepša, sedaj je kavarno popestrilo novo platno za tende, za naprej pa še vem, kaj bo novega, sigurno pa spet kaj presenetim.