Nisem vedela, da je to kar gledam v trgovini strelni daljnogled

Nisem vedela, da je to kar gledam v trgovini strelni daljnogled

Ko sem se sprehajala po trgovini sem vmes zagledala strelni daljnogled, in niti nisem vedela, kaj je. Ko me je prodajalec vprašal, ali me zanima, kaj več o tem, kako deluje, pa sem šele ugotovila, kaj je to. V rednici sem prišla v trgovino po trnke in ostalo ribiško opremo, za očeta, ker ni imel časa, da bi šel to iskat, jaz sme bila pa ravno na tem koncu in mi je bilo spotoma. 

Nisem vedela, da je to kar gledam v trgovini strelni daljnogled

 

Nadaljevala sem pot po trgovini, da sem nabrala vse, kar sem potrebovala, potem sem pa še enkrat šla tam mimo, kje je strelni daljnogled, in si ga vseeno malce bolje pogledala, ker me je po tihem zanimalo, kako je to res videti. Saj na prvi pogled nisem mislila, da je to to. V rednici pa je to zelo zanimiv naprava. Res se zelo dobro vidi skozi strelni daljnogled, to moram vsekakor priznati. Jaz bi to imela za kaj drugega, če sem iskren. Recimo za vohunjenje k sosedom v sosednji blok. No, najbrž ne bi videla ni pametnega in bi me že po prvem poskusu minilo, ampak ideja ni slaba. Me je pa vseeno prešinila misel, če slučajno kdo to že počne v sosednjih blokih. No vsekakor bo od sedaj dalje bolj pazljiva, kako bom imela zagrnjene zavese, da se res nič ne bo videlo skozi. 

Glede na to, da se danes vlamlja v računalnike tako, da se vidi skozi kamero, kaj kdo počne, je zagotovo tudi možno, da kdo skozi strelni daljnogled, gleda kaj, kar ne bi bilo treba. Ampak mislim, da smo vsi večinoma varni, saj uporabljamo zavese in žaluzije kajne. No, tega vsekakor ne bom kupila, saj imam doma daljnogled, ki mi zelo dobro koristi pri tem, da si ogledujem naravo od daleč, ko sem, je v hribih in bo strelni daljnogled, tokrat ostal kar v trgovini.