Ko sem bila še najstnica, sem imela sum na kožni rak, po tem, ko se mi je naredila lepotna pika

Ko sem bila še najstnica, sem imela sum na kožni rak, po tem, ko se mi je naredila lepotna pika

Že zelo dolgo nazaj se mi je zgodila nekaj, za kar sem mislila, da je nastal kožni rak, saj je bilo resnično nenavadno. Ko sem bila še najstnica se mi je na trebuhu kar naenkrat pojavila lepotna pika, ki je bila neenakomerne oblike. Iz majhne pikice je nastala pol centimetra velika pika v manj kot mesecu dni. Ker sem se prestrašila, sem takoj odšla k zdravniku. 

Zdravnica me je pregledala in poslala k dermatologu, da znamenje preveri, saj se je tudi njej zdelo rahlo čudno. Čeprav me je vseeno potolažila, da je najverjetneje lepotna pika, ki je popolnoma zdrava, samo nepravilne oblike je in hitro je nastala. Upala sem, da ima prav, saj si resnično nisem predstavljala, kaj bi naredila, če bi bil kožni rak in bi se morala takrat soočiti s tem.

Napotnica, ki sem jo prejela, je bila urgentna in sem zelo hitro prišla do termina. Ko me je dermatologinja pregledala, je rekla, da se ji na prvi pogled ne zdi nič čudnega, da me malce pomiri, ampak, da bova preiskavo vseeno naredili, da bova obe prepričani. Sledil je odvzem tkiva za preiskavo, ali je to kožni rak ali ne in čakanje na rezultate po pregledu tkiva. Rezultate sem nestrpno čakala kar nekaj dni. In res so bili dolgi dnevi. Vmes sem si že narisala scenarij, kaj vse me čaka, če bo izvid pozitiven. Končno pa sem le dobila obvestilo, da je izvid prispel in da naj pridem na pregled.

Ko sem stopila v ordinacijo, sem bila vsa živčna in preplašena. Na srečo sem hitro izvedela novico, ki je bila, da lepotna pika ni kožni rak in da lahko mirno zadiham. Konec srečen in vse dobro. Sem se pa še nekaj let po tem pridno mazala z vsemi možnimi sončnimi kremami, da sem se zaščitila pred možnostjo, da bi kožni rak nastal zaradi močnega sonca.