Naslovne novice

Licenca za  turistične vodnike Julijskih Alp – predhodna informacija

datum: 06.10.2017

Licenca za turistične vodnike Julijskih Alp

Kljub temu, da se pričakuje deregulacija vodniške dejavnosti (licenca naj v bodoče ne bi bila več obvezna) smo na območju Julijskih Alp mnenja, da so turistični vodniki pomembna kategorija predstavljanja naše ponudbe, da je prav, da so primerno usposobljeni in da je prav, da najprej priporočamo tiste, ki tudi v izobraževanje vlagajo svoj čas in denar. Za ta namen smo destinacijske organizacije Julijskih Alp in TNP z VŠGT Bled podpisali dogovor o sodelovanju na področju izobraževanja turističnih vodnikov. 

Izobraževanje bo razdeljeno na splošni (3x12 ur) in praktični del (54 ur). Termini so že določeni in sicer naj bi splošni del potekal v prostorih VŠGT na Bledu ob četrtkih in petkih popoldan (2,3,9,10,16 in 17 november); 30. 11. naj bi bil izpit iz splošnega dela, praktični del naj bi sledil marca (2,8,9,16,17) po posameznih destinacijah (Bled, Bohinj, Kranjska Gora in Dolina Soče), zaključek je predviden aprila z izpitno turo. 

Natančen program in stroški bo potrjen do 16.10, seveda ga bomo objavili. V tistem tednu bo objavljeno tudi vabilo k prijavam. Število vseh udeležencev iz celotne regije je omejeno na 24, zato vsem zainteresiranim predlagamo, da si pravočasno rezervirajo termine in da nas (Turizem dolina Soče) obvestijo, če se želijo prijaviti. 

Več informacij: Janko Humar, 05 384 1919